2024. 04. 03., Szerda, 09:36

Pár éven belül akár Kaposváron is megnyithatja üzletét a Mere, az "orosz Lidl"

A haszon.hu birtokába került egy email, miszerint a magyarországi piacra törne be az orosz diszkontlánc, a Mere. Nem kisebb tervekkel készülnek, minthogy az elkövetkezendő 3 évben 200 új üzletet nyitnának és gyanítható, hogy így Kaposvár is felkerül a listájukra.

„Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy az európai MERE szupermarket hálózat mostantól Magyarországon is elérhető lesz” – így kezdődik a haszon.hu birtokába került e-mail, amelyeket az orosz diszkontlánc képviselői potenciális üzleti partnereiknek küldtek szét még idén február végén. Az üzenetben a társaság ambiciózus terveket vázol fel. Eszerint „az elkövetkező év” során 20 üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban, három év múlva pedig 200 üzletünkben már 700 millió eurós forgalmat szeretnénk elérni.

Az orosz kiskereskedelmi lánc világszerte (például Belgium, Csehország, Észtország, Kazahsztán, Oroszország, Kína, Németország, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Románia, Vietnam, Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Szerbia, Spanyolország, Görögország) mintegy 2500 üzletet működtet.

Akárcsak az Aldi vagy a Lidl, a MERE is úgynevezett hard diszkontlánc, azaz portékáit rendkívül nyomott árakon kínálja vevőinek. Az átlagosan 1000 m2-es üzletei meglehetősen spártai berendezésűek, termékeiket dobozokból, raklapokból kínálják vevőiknek. Az említett e-mailjükben azt is ígérik, hogy áraik a piaci átlagnál 20%-al alacsonyabbak lesznek majd

Ti örülnétek, ha Kaposváron is boltot nyitnának?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: