2024. 03. 21., Csütörtök, 15:20

Egy "médium"-ot ellenőriztek a NAV-osok, aki kártyavetéssel megállapította hogy hivatalos személyek

De azt már nem mutatták meg a kártyák hogy NAV-osok, így bizonylatot sem állított ki.

A NAV Heves vármegyei munkatársainak ellenőrzési sorozatában azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

Az akcióban olyan, nem szokványos tevékenységeket is ellenőrizték, mint a lélekmasszázs, a testregenerátor vagy a halottlátás, de egy szabadulószobát is próbára tettek

Az egyik, szolgáltatását az interneten hirdető „médium”, ugyan kártyakivetéssel megállapította, hogy munkatársaink hivatalos személyek, de azt nem tudta kideríteni, hogy mely hivatalnál dolgoznak. A jelek szerint a kártya arra sem figyelmeztette, hogy szolgáltatásáról szabályos bizonylatot kell kiállítania

Többségében semmilyen bizonylatot nem adtak a szolgáltatók, volt, aki szabálytalanul üzemeltette pénztárgépét, és volt, hogy bejelentés nélkül alkalmazták munkatársukat.

A tizenhét ellenőrzésből tizenhárom esetben találtak valamilyen szabálytalanságot; emiatt 2,5 millió forint mulasztási bírság kiszabása várható.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: