2024. 03. 19., Kedd, 13:16

Somogyi tűzoltókat tüntettek ki, köztük egykori kollégánkat is

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójája dícséretben és jutalomban részesítette Kováts Dávid tűzoltó őrmestert, aki a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon beosztott tűzoltóként teljesít szolgálatot, s mellette a „KÖTÉL” Egyesület tagja - adta hírül a KÖTÉL Egyeület Facebook oldalán.

Kováts Dávid őrmester legutóbb részt vett a Líbia területén történt gátszakadást követő mentési munkálatokban, valamint a HUSZÁR mentőszervezet Bulgáriában megtartott, 2023. évi nemzetközi minősítő gyakorlatán is.

Szabadidejében a Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság lakosságtájékoztató munkáját is segíti.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén más is elismerésben részesült. A főigazgató  a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó zászlóssá Csapó Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert, aki a Nagyatádi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományában kezdte szolgálatát 2009-ben. A beosztott tűzoltót 2016-ban a megyei műveletirányítási központ műveletirányító referensének nevezték ki. Munkáját a kezdetektől fogva odaadással végzi, amelyet a tanulni- és fejlődni vágyás jellemez.

Kováts Dávid korábban a 74nullanulla csapatának is tagja volt, ezúton is gratulálunk az elismeréshez, és a kitartó munkájához!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: