2024. 03. 18., Hétfő, 12:02

Részegen meglovasított egy buszt, az árokba hajtott vele, majd a menetrend szerinti járattal lelépett

Az úriembernek izgalmasan alakult az egyik nyár estéje, ugyanis ittas állapotban meglovasított egy buszt Dédestapolcsányban, a szomszédos Csernelyig jutott, ahol az árokban sikerült leparkolnia. Ezután pedig angolosan távozott egy menetredszerinti buszjárattal.

A vádirat szerint a 31 éves férfi az egyik utcában meglátott egy parkoló távolsági autóbuszt, az ajtaját erősen megnyomva bejutott a járműbe, a benne lévő indítókulccsal beindította és a településen közlekedett vele, majd áthajtott egy másik településre. Ittassága miatt az egyenes útszakaszon az úttestről letért a menetirány szerinti jobb oldalon egy füves vízelvezető árokba, majd neki ütközött az árokpartnak. Mivel nem tudott tovább menni, kiszállt és távozott.

A baleset következtében a vádlott nem sérült meg, másnak sem okozott személyi sérülést, viszont az autóbuszban mintegy 700.000 forint anyagi kár keletkezett. A vádlottal szemben a rendőri intézkedés során alkoholszondát alkalmaztak, majd vérvételre került sor, melyek igazolták a szeszesital fogyasztását.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtön büntetést, közúti járművezetéstől eltiltást és közügyektől eltiltást indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: