Promóció

2024. 03. 06., Szerda, 13:48

Ne lepődj meg-Mostantól akár kínai rendőrökkel is találkozhatsz az utcán

Közös járőrszolgálatot látnak majd el a magyar és kínai rendőrök.

Február 16-án állapodott meg a Karmelitában Orbán Viktor és Pintér Sándor a kínai közbiztonsági miniszterrel, Vang Hsziahonggal arról, hogy ezentúl Magyarországon közösen láthatnak el járőrszolgálatot a két ország rendőrei. 

A Telex kérdésére a Belügyminisztérium (BM) megerősítette a hírt:

A két ország rendőrei a jövőben közösen láthatnak el járőrszolgálatot, ezzel is segítve a két ország állampolgárai és hatóságai közötti hatékonyabb kommunikációt, javítva a belbiztonságot és a közrendet

Az együttműködési megállapodás célja a BM szerint a két ország idegenforgalmi területei biztonságának javítása a turisztikai csúcsidőszakokban, és általában a nagyobb tömegeket vonzó események alkalmával. 

 

A megállapodás céljáról megoszlanak a vélemények, az Euronews cikke alapján könnyen elképzelhető, hogy ezzel a megállapodással tartaná Kína ellenőrzés és megfigyelés alatt hazánkban tartózkodó állampolgárait, ugyanis nem az első eset lenne, hogy a Kínai Kommunista Párt kémkedik állampolgárai után.

Egyébként Józsefvárosban és Kőbányán már működik ilyen rendőrségi szolgáltató központ, ahol papíron adminisztratív ügyeket intéznek, de egy spanyol jogvédő szervezet, a Safeguard Defenders szerint ez inkább szól arról, hogy a kínai diszapórákat tartják megfigyelés és ellenőrzés alatt. A Belügyminisztérium mindezt cáfolta, állításuk szerint nem működnek ilye kínai rendőrőrsök hazánkban.

Többen már a magyar állampolgárok kínai módszerekkel való megfigyelését vizionálják.

 

 

Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: