2024. 02. 28., Szerda, 09:48

Inzulintúladagolással akarta megölni fiát és volt élettársát egy somogyi férfi

Az ötvenes éveiben járó férfi fel is bérelt valakit, hogy segédkezzen a halállal járó terve kivitelezésében. 

A férfi közel 30 évig élt élettársi kapcsolatban a sértettel, akivel közös gyermekük is született. A férfi együttélésük alatt rendszeresen bántalmazta élettársát, ezért a nő és a már felnőttkorú fiú 2021 januárjában egy másik faluba költözött.

A terhelt a szakítást követően sem hagyott fel családtagjai háborgatásával, folyamatosan zaklatta és fenyegette őket, majd 2023 őszén elhatározta, hogy megöli a nőt és fiát

Egy ismerőse közvetítésével jutott el ahhoz a személyhez, akit azzal bízott meg, hogy gyermekét és korábbi élettársát vigye olyan helyre, ahol ő inzulintúladagolással végezhet velük.

A megbízási díj 300.000 forint volt, amelyből 24.500 forint előleget adott a vádlott egy kaposvári áruház parkolójában a megbízottnak. A férfi ezen alkalommal a megbízott kérésére a sértettekről fotókat is átnyújtott az azonosításukhoz szükséges adatokkal együtt

A vádlott emberölés előkészületének minősülő megbízásáról azonban a nyomozó hatóság tudomást szerzett, ezért őrizetbe vették, majd ügyészségi indítvány alapján a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat vele szemben.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: