2024. 02. 27., Kedd, 11:39

Gyermekeket erőszakoló férfi szökött meg a házi őrizetből, miután leállt a nyomkövető szerver

via

Az egykori fociedző a rendszer hibája miatt tavaly ősszel szökött meg és azóta sem találják. 

A 444.hu-n jelent meg az Ács Dani által jegyzett cikk, amely szerint 2023. októberében és novemberében hetekre leállt a Belügyminisztériumhoz tartozó rendőrségi nyomkövető rendszer, ezáltal a házi őrizetben lévő gyanúsítottak és elítéltek lábbilincseinek jeladása megszűnt, így feltűnés nélkül el tudták hagyni a számukra kijelölt zónát.

Ebben a helyzetben szökött meg az egykori fociedzőként dolgozó Nemes László is, aki 2023. november 19-én hagyta el a házi őrizeteként kijelölt tartózkodási helyét és a mai napig ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancs van érvényben. 

Az 54 éves, kárpátaljai származású Nemes László több, rá bízott gyermek megerőszakolása miatt gyanúsítják:

 18. életévét be nem töltött, a felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett nemi erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként. 

 A gyanú szerint az 54 éves, kárpátaljai származású férfi, a tarpai fociakadémián sportoló gyerekekkel fajtalankodott 2022 októberében. A fociedzőként dolgozó férfi munkakörébe tartozott az is, hogy éjszaka felügyelje az externátusként működő diákszálláson elhelyezett gyerekeket – nyilatkozta dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője. 

A nyomkövető rendszer hibájáról és egyben a Pintér Sándor által vezetett Belügyminisztrérium felelősségéről Ács Dani a 444.hu oknyomozó újságírója a következőket mondta: 

 Van egy szerver, ami folyamatosan gyűjti az adatokat ezekről a lábbilincsekről, nyomkövető eszközökről és ez a szerver egyszerűen megtelt, és mivel a rendőrségnek nem volt megújított support szerződése, nem volt, aki törölje az adatokat, a szerver megtelt, a rendszer leállt és ezt nem tudták helyrehozni. Ezt az egész rendszert, a rendőrség úgy döntött, hogy a nyár folyamán lecseréli, fél éve ennek meg kellett volna történnie, mégsem történt meg, leállították ezt a beruházást. A teljes felelősség a Belügyminisztériumé, a rendszert ők üzemeltetik, az új rendszerre, ami még nem állt fel, a közbeszerzést ők írták ki, ez Pintér Sándorék felelőssége. Viszont az, hogy lezárt közbeszerzésre megérkezzen a pénz, az meg a kormánynak a felelőssége. 

A Belügyminisztérium válasza szerint szerint technikai problémák előfordulnak. 

Ennek a "kis" hibának a következményeként pedig egy újabb pedofil bűnöző van éppen szabadlábon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: