2024. 02. 20., Kedd, 09:50

A napokban dönt a Fidesz az új államfőjelöltjéről

Mindezt a kihelyezett frakcióülésen teszik meg Balatonalmádiban.

Balatonalmádiban tart kihelyezett frakcióülést a Fidesz február 21. és 22. között. Kocsis Máté, a párt frakcióvezetője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás, melyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ. A politikus arról is írt, hogy a kétnapos esemény kiemelt pontja lesz, hogy a frakció eldöntse, ki lesz a Fidesz államfőjelöltje.

Az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag.

Ez pedig azt is jelenti, hogy napokon belül kiderül, ki követheti a kegyelmi-ügybe belebukó Novák Katalint a köztársasági elnöki pozícióban. Mindeközben vasárnapra tüntetést szervez több ellenzéki párt – a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd és a Momentum – hogy a közvetlen elnökválasztás bevezetését követeljék.

Bízunk benne, hogy egyszer még visszanyerheti az államfői intézmény azt a hitelességét, ami megilletné.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: