2024. 02. 19., Hétfő, 10:31

Itt a februári tavasz: Pénteken akár 17 fok is lehet Kaposváron

Hétfőn egy gyenge hidegfront hatására sok felhő lesz felettünk, elszórtan számíthatunk kisebb esőre, délután - elsősorban a Dunántúlon - záporokra, konvektív csapadékra. Napközben helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél, majd délután, este északnyugaton és északon a nyugatias szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A csúcshőmérséklet 5 és 14 fok között alakul - írja az Időkép.

Kedden szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Azonban a Dunántúlon és északon többfelé, másutt elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. A keleti tájak kivételével sokfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. 9 és 14 fok közötti maximumokra van kilátás.

Szerdán északkeleten, keleten fordulhat még elő kisebb eső, zápor; másutt napközben sok napsütésre számíthatunk. Este nyugat felől viszont vastagabb felhőzet érkezik. A nyugatias szél sokfelé élénk lesz, napközben 9-15 fok várható.

Csütörtökön marad az erősen felhős, borongós idő, de legfeljebb jelentéktelen eső fordulhat elő. A déli, délnyugati szél délután megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A maximumok 10 és 16 fok között alakulhatnak. Pénteken marad a szeles idő, erős, helyenként viharos délies széllökésekkel.

Pénteken felhős, és szeles napra ébredünk, de napközben a hőmérő higanyszála felkúszhat akár 17 fokig is. Az esti és éjszakai órákban nem lesz hűvösebb 8 foknál.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: