2024. 02. 14., Szerda, 15:49

Márciusra elkészülnek a Noszlopyn a szökőkutak felújításával

A Café Noir előtti fóliasátrat, ha minden jól megy, már a jövő héten elbontják.

Egyre többet süt a nap, lassan beköszönt a teraszozás ideje, amire a város szívében lévő sor, a kaposvári kiülős teraszozás mekkája, a Naszlopy Gáspár utca a legalkalmasabb hely a városban.

A soron lévő szökőkutak, viszont már hónapok óta felújítás alatt állnak, hol parafa fallal, hol fóliasátorral barikádozva el a teraszt, és a teraszozni vágyókat az amúgy télen is csodaszép Noszlopy Gáspár utca látványától.

A munkálatok pedig mintha nem a vége felé közelednének, sokkal inkább mintha a mesterek szétfelé, mint összefelé pakolánk.

A helyzet pontosan ez, mondja a felújításon dolgozó egyik mestermeber, eredetileg sokkal kisebb, és gyorsabban befejezhető munka volt tervben, de ahogy az már lenni szokott felújításoknál, munka közben derült ki, hogy több tennivaló lesz a szökőkutakkal, mint várták.

Szita Károly polgármester lent járt megnézni a soron, hogyan haladnak a munkálatok, és ő kérte, hogy alaposabban csiszálják le, és újítsák meg a kutakat, hogy teljes pompájukban ragyoghassanak tavaszra.

Márciusra egészen biztos, hogy befejeződnek a felújítással járó munkálatok, a hosszú hetek óta elbarikádozott Noirt pedig a jövő hétre kiszabadítják a barikádból, ha minden jól megy.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: