2024. 01. 21., Vasárnap, 10:01

Tegnap lett volna 55 éves Molnár Csilla, a somogyiak királynője

1969. január 20-án született Magyarország első szépségkirálynője, a kaposvári születésű Molnár Csilla, aki önkezével vetett véget életének szülei házában, Fonyódon.

Az egész országot megrendítette, amikor Molnár Csilla Andrea, az ötven év kihagyás után újra megrendezett Magyarország Szépe verseny győztese öngyilkosságot követett el, nemsokkal a verseny megnyerése után.

1985-ben hatalmas hírverés előzte meg a Magyarország Szépe versenyt, hiszen a szocialista Magyarországon fél évszázados szünet után rendeztek újra ilyen megmérettetést.

A szépségverseny, mint olyan az imperialista nyugat vívmányának számított, így valóban hatalmas közérdeklődés övezte. A megmérettetés kicsit olyan volt, mint a műkorcsolya-közvetítések, mert ettől is pompát, csillogást, az unalmas szocialista hétköznapoktól eltérő élményt kaptak az emberek.

A médiafigyelem sem maradt el - bombasiker volt a legszebb magyar lányok versenye, ami aztán tragédiával végződött – írja az Index.

A győztes a mindössze 16 éves Molnár Csilla Andrea lett, aki lényegében egy naiv, ártatlan gyermekként vált Magyarország Szépévé.

Molnár Csilla a Budapest Kongresszusi Központban tartott döntőben elsöprő többséggel győzedelmeskedett, majd 1986. február 28-án Máltán, a Miss Európa szépségversenyen az előkelő harmadik helyen végzett.

A csillogás, és pompa mögött jókora boldogtalanság húzódott.

A reflektorfénybe került fonyódi gimnazista lány életét beárnyékolta a szervező cég nem túl emberbaráti hozzáállása, a sorozatos megaláztatások, az alaptalan pletykák és rágalmak, valamint az egyre szaporodó családi konfliktusok is.

Édesapja már az elejétől fogva ellenezte a lánya indulását a szépségversenyen, elsősorban azért, mert féltette gyermekét, mint később kiderült, joggal.

A versenyt 1985. október 5-én nyerte meg Molnár Csilla, ám a már említett sok-sok konfliktus hatására érzelmileg mélypontra került az ekkor még mindig csak 17 éves lány.

1986. július 10-én emeleti szobájában huszonvalahányat vett be éhgyomorra apja szívgyógyszereiből. Nem akarta eldobni az életét, így próbálta a világ tudomására hozni, hogy komoly problémái vannak, ezt bizonyítja az is, hogy a tabletták bevétele után sápadtan, reszketve támolygott le a földszintre.

Nem akarok meghalni

– mondta a szüleinek, akik hiába hívták rögtön a mentőket, a lányt már nem lehetett megmenteni.

Tragédiája sokkolta az országot, az 1986-os szépségversenyt le is kellett állítani emiatt a középdöntőnél, és egészen 1989-ig nem is rendeztek újabb szépségversenyeket Magyarországon.

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 80 205 520-as telefonszámot! Kérjük, olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: