2024. 01. 17., Szerda, 10:11

Itt a figyelmeztetés: jön a rettegett ónos eső az ország nagy részén

Bizonyos helyeken csak kevés esik, és rövid ideig marad meg, de lesz az országnak olyan része, ahol tartósan kell vigyázni a csúszós utakkal.

Délnyugat felől több fokkal enyhébb, nedvesebb levegő érkezik fölénk szerdán és csütörtökön, emiatt jelentősen megenyhül az idő, de ezzel együtt sokfelé kell csapadékra számítani – írja az Időkép.
Szerda reggel, kora délelőtt kezdetben a középső országrészben átmenetileg ónos eső eshet. Mennyisége nem ígérkezik jelentősnek, de vékony jégréteget így is képezhet a tereptárgyakra, utakra, növényekre.

Kiemeltebb figyelmet az Északi-középhegység térsége érdemel, ahol majd az enyhülés a talaj közelében nem igazán tudja éreztetni hatását. Itt ugyanis gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, míg máshol egyre többfelé megerősödik a délies szél.

A tartósan 0, -1 fok körüli hőmérsékletben délutántól késő estig, kiemelten a szlovák határhoz közeli tájakon akár több órán át ónos eső hullhat, ami miatt az érintett térségben jegessé, síkossá válhatnak az utak, a növényeken és a tereptárgyakon pedig vastagabb jégbevonat képződhet.

Éjjel aztán itt is esőre vált a csapadék, a legközelebbi halmazállapot-váltás pedig péntekre virradóan jön, akkor majd az esőt válthatja fel egyre többfelé havazás

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: