2024. 01. 16., Kedd, 09:12

Tovább remekel a Facebook, egy éjszaka alatt közel 200 fióktörlős üzenetet kaptunk

A 7P Media-AI részleg értesíti Önt…. Kezdődik ugyanúgy az összes üzenet, amely tegnap mintegy cunamiként söpört végig a magyar Facebook oldalakon.

Megnyugtatnánk és felhívnánk a figyelmét mindenkinek, hogy továbbra sem kell ezeket az üzeneteket komolyan venni, válaszolni rájuk vagy egyáltalán elolvasni, a legjobb, ha csak kitöröljük őket. A hetente megújuló, botok (mesterséges intelligencián alapuló programok) által küldözgetett üzenetek célja természetesen az adathalászat, a mesterségesen generált üzeneteknek semmi valóságalapja nincsen.

Ilyen üzenetekből minden hétre jut szerkesztőségünk Facebook oldalainak postaládájába 1-2, de a hétfő más volt. Egyetlen nap leforgása alatt több mint 200 ilyen üzenetet kaptunk:

*7P Media-AI részleg automatikusan értesíti Önt 1 bejelentést kaptunk. Fiókod megsértette a Facebook irányelveit és közösségi normáit Fellebbezhet a felfüggesztés ellen, ha úgy gondolja, hogy hibát követtünk el Fellebbezés linkje: {}} Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a fellebbezés benyújtásához Vegye figyelembe, hogy bizonyos esetekben nem küldünk figyelmeztetést a fiók letiltása előtt. A súlyos jogsértések miatt letiltott fiókokat sem tudjuk visszaállítani. További információ arról, hogyan azonosítjuk a Facebook közösségi alapelvei irányelveinek súlyos megsértését. Facebook Csapat!

Ismételjük, a linkre semmiképp ne kattintsatok ha kaptatok ilyen, vagy hasonló tartalmú üzenetet, egyszerűen csak töröljétek. Némiképp azért dühítő a helyzet, hiszen a Facebook és a Meta manapság rengeteg új szigorítást vezetett be azon az elven, hogy megtisztítsák a platformjaikat, de az ilyen adathalász programok és üzenetek ellen továbbra sem tudnak fellépni sőt, egyre jobban elmérgesedik a helyzet.

Ti kaptatok ilyen üzenetet?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: