2024. 01. 15., Hétfő, 11:56

NB1.hu: Vicces üzenetet küldött Marco Rossinak a Kaposvár új vezetőedzője

A másodosztály a cél a kaposvári Rákóczi FC-nél, az új vezetőedző Székely Tibor Marco Rossinak is üzent.

 

Tavaly év végén dőlt el, hogy a tavaszi idényben már nem Horváth Rudolf irányítja az NB III Délnyugati csoportjában hatodik helyen álló Kaposvár együttesét. A családi okok miatt távozó edzőtől az 56 esztendős Székely Tibor veszi át a stafétát. A tapasztalt szakember az NB1.hu-nak adott interjút.

Hivatalos Kaposvári Rákóczi FC Facebook oldala
A másodosztály a cél a kaposvári Rákóczi FC-nél


Arra a kérdésre, hogy mennyit kellett gondolkodnia, hogy elvállalja a megbízást azt válaszolja, hogy nagyon örült a megkeresésnek, mert régóta szeretett volna újra vezetőedzőként dolgozni.

A tervei szerint szisztematikus építkezéssel néhány éven belül magasabb osztályba kerüljön a csapat. Úgy érzem, a feljutáshoz adottak a körülmények, például az infrastruktúrát nem érheti kritika

- mondja.

Székely Tibornak tetszik, hogy a vezetőség nem akar kapkodni és erőn felül teljesíteni, hanem lépésről lépésre haladna előre. Biztos benne, hogy a szurkolók is örülnének annak, ha legalább NB II-es alakulata lenne a városnak. 

Minden erőmmel azon leszek, hogy közösen elérjük az NB II-t

- mondja Székely.

Milyennek látja most a Rákóczit?


Székely Tibor szavaival a kaposvári együttes egy fiatal társaság, amelynek az átlagéletkora mindössze 21,5 év. Úgy érzem, hogy a fiúk vevők az újdonságokra és éhesek a sikerre, de természetesen a napi munka során jóval több információm lesz róluk.

A bajnokságban a hatodik helyről indulnak, milyenek a kilátások?


A kaposváriak új vezetőedzője mindig merészebb célokat tűz ki maga elé, minél közelebb akar kerülni az élbolyhoz.

Emellett az ugyancsak fontos feladat, hogy olyan alapot kell letennünk, amelyre a folytatásban bátran építkezhetünk 

- mondja Székely.

Hogyan néz ki a felkészülés menetrendje?


Pénteken felméréseken vettek részt a fiúk, az első közös tréningünk pedig ma, hétfőn van. Gyakorlatilag a program majdnem biztosnak tűnik, a tervek szerint nyolc edzőmeccs vár a Rákóczira, többek között a Péccsel, a Kozármislennyel, a Szentlőrinccel és a Pakssal is összecsapnak. Kaposváron lesz egy edzőtábor, ami a csapatkohézió miatt lényeges, ugyanis az együtt eltöltött napoknak köszönhetően jobban megismerhetik egymást.


Az edzői filozófiát hogyan tudná összefoglalni?


"Közel harminc éve dolgozom edzőként a futballban, rengeteget kaptam ettől a csodálatos sportágtól. Külön öröm, hogy néhány egykori játékosommal mai napig tartom a kapcsolatot. Az évek során komoly tapasztalatot szereztem, amelyet próbálok kamatoztatni.

Szeretem, ha a csapatom alkalmazza a presszinget és magasan védekezik. Azokat a futballistákat preferálom, akik akarnak dolgozni és mindent megtesznek a sikerért. Olyan labdarúgókkal nehezen jutok dűlőre, akiknek vannak ugyan elvárásaik, de cserébe ezekért semmit sem adnak vissza

- mondja Székely Tibor.


UEFA Pro-licenccel rendelkezik, vagyis akár a legmagasabb osztályban is lehetne vezetőedző. Mekkora esélyt lát arra, hogy valamikor élvonalbeli csapatnál bizonyíthat?


Marco Rossinak üzenem, hogy ezzel a képesítéssel akár szövetségi kapitány is lehetek. 

A viccet félretéve ambiciózus embernek tartom magam, így nem tettem le az NB I-ről, de akkor sem lennék csalódott, ha első lépésként a Kaposvárral sikerülne kiharcolni a feljutást a másodosztályba.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: