2024. 01. 10., Szerda, 16:17

100 ezer forintot csaltak ki a Netflix nevében a csalók

A Netflix nevében küldtek SMS-t a csalók – a sértett megadta a bankkártya adatait.

Egy 30 éves várpalotai lakos a napokban kapott SMS-t a telefonjára, miszerint az egyik népszerű online streamingszolgáltatónál, a Netflixnél lévő előfizetését felfüggesztik, mivel probléma adódott vele - írja a police.hu.

Ennek megoldására az üzenetben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett megadta bankkártyája adatait és a biztonsági ellenőrző kódot is. Ezután 100 ezer forintot emeltek le jogosulatlanul a számlájáról.

Az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében, kérjük, fogadják meg a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós ajánlásait:

  • Bankkártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják ki idegeneknek! A hátoldalon található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.

  • Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval folytatnak online ügyintézést, javasoljuk, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezzék el!

  • Ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattintsanak!

További hasznos információkat a www.kiberpajzs.hu oldalon találnak az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: