2024. 01. 05., Péntek, 13:36

Jönnek a mínuszok - Hétfőn beköszönt az igazi tél

Hétfőn az ország északi részein akár -10 fok is lehet - írja az Időkép. Kaposváron hétfőn -3 és -5 fok között lesz a hömérséklet.

Pénteken még folytatódik az enyhe idő: a legmelegebb órákban 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Eleinte fátyol-, majd vastagabb felhők érkeznek nyugat felől. Késő délután, este nyugaton és északon kisebb eső, zápor helyenként kialakulhat. A déli-délnyugati szél nyugaton, északnyugaton többször megélénkülhet.

Szombaton sokfelé esőre, záporokra van kilátás, délen, és nyugaton élénk széllel. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, napközben 5 és 15 fok között alakulnak a maximumok. Az ország északi felén visszaesik a hőmérséklet, míg délen enyhe marad az idő.

Vasárnap többfelé számíthatunk esőre, nyugaton pedig többfelé hóba, havas esőbe vált a csapadék, de átmenetileg ónos eső is eshet. Többfelé erős, viharos lehet az északias szél.

Reggel 0 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk, majd délelőtt csupán egy-két fokot emelkedhet a hőmérséklet, délutántól erősen hűlni kezd a levegő.

Hétfőn aztán beköszönt az igazi tél. Beáramlik a hideg levegő, csípős reggelre ébredhetünk: mindenhol fagyni fog, északon -10 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Napközben eleinte még több, majd egyre kevesebb helyen szállingózhat a hó, illetve hózáporok alakulhatnak ki, majd este észak felől szakadozni kezd a felhőzet. Erős, viharos marad az északias szél, délután legfeljebb néhol enyhül fagypontig a levegő.

Kaposváron se ússzuk meg a mínuszokat, hétfőn nem megy a hőmérséklet 0 fok fölé, de azért -10 fokig nem hűl le a levegő.
 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: