2024. 01. 03., Szerda, 13:28

Szombatig kora tavaszias idő várható, aztán vasárnap beköszönt a tél

Vasárnapig kitart a napsütéses tavasz, egy-egy zápor is jöhet, aztán visszatér a tél - írja az Időkép.

Ma napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk. A felhőátvonulásokból elszórtan azonban továbbra is kialakulhatnak záporok. A délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. 9 és 15 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Csütörtökön többfelé indulhat záporokkal a nap, délen, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Napközben az ország nagy részén sok lesz a napsütés, de helyenként futó záporok előfordulhatnak. A nyugatias szél az ország északi tájain és az Alföldön erős, néhol viharos lehet. Kora tavaszias időre számíthatunk 8 és 14 fok közötti maximumokkal.

Pénteken naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de estig számottevő csapadék sehol sem valószínű. A délies szél a Dunántúlon élénk lehet. A legmelegebb órákban 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hozhat többfelé csapadékot. Szombaton több helyen esőre, záporokra van kilátás, de vasárnap már egyre nagyobb területen ónos eső, majd havazás válthatja az esőt. Egyre nagyobb területen feltámad az északias szél, vasárnap többfelé erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.
 

Így alakul Kaposvár időjárása a következő napokban
 

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, szombaton 5 és 15, vasárnap -1 és +7 fok között alakulhatnak a maximumok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: