2023. 12. 27., Szerda, 14:07

Brutális karácsony utáni akciókkal robbantanak a kereskedők

Ilyen évek óta nem volt, garantált a tömeg – írja a Pénzcentrum.

Leginkább ruházati terméket és műszaki cikkeket szoktak vinni a magyarok a két ünnep közötti nagy leárazások alkalmával, és ez idén sem lesz másként -

mondta a Pénzcentrumnak Neubauer Katalin a Magyar Nemzeti Kereskedelmi szövetség főtitkára.

A spórolós Facebook-csoportokban is beindult már a riadólánc arról, hogy hol mit akcióznak le éppen, illetve hol mekkora a kedvezmények mértéke.

Ha a vásárlók idén nyitott szemekkel jártak a karácsony előtti időszakban, akkor észrevehették, hogy idén már az ünnepek előtt elindultak a leértékelések, ez miatt arra lehet számítani, hogy az akciókat folytatják a kereskedők a december 27-től december 31-ig tartó időszakban is – legfeljebb kicsit még inkább engednek majd az árakból – mondta Neubauer Katalin.

A főtitkár szerint a korábbi években megszokottnál máris komolyabb leárazásokat voltak kénytelenek eszközölni a kereskedők annak érdekében, hogy az árukészlet biztosan a kívánt tempóban fogyjon.

A nagy kiárusítások kezdete azonban meg fog egyezni a megszokottal, tehát akár már 27-én érdemes lehet útra kelni, ha nagy akciókra vágyunk.

Várhatóan a ruházati termékek esetében lesz nagyobb az érdeklődés, már csak azért is, mert az ünnep után szinte azonnal el szokott indulni a "cserebere-időszak", az ajándékba kapott, de nem megfelelő méretű vagy egyszerűen nem tetsző termékeket igyekeznek cserélni a vásárlók.

A kereskedők ebben az időszakban készletkisöprő akciókkal készülnek, valamint a műszaki cikkeknél is elmondható, hogy ilyenkor többen élnek a cserelehetőségekkel - erősítette meg feltételezésünket Neubauer Katalin.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: