2023. 12. 20., Szerda, 08:45

Meg akartak szökni egy kaposvári gyermekotthonból, megverték a nevelőt

Egy fiatalkorú fiú és lány előbb meg akart szökni a gyermekotthonból, végül az egyik nevelőre támadtak.

A tizenéves fiatalokat 2023 januárjában – miután egy másik vármegyében található gondozási helyükről megszöktek – egy kaposvári gyermekotthonba szállították, ahonnan már másnap távozni szerettek volna. Amikor az egyik nevelő megakadályozta a szökésüket, a fiatal fiú szidalmazni kezdte a sértettet, majd társával együtt a nevelői szoba irányába futottak, ahová az ajtót berúgva bementek, és kulcsokat vettek magukhoz.

A nevelő ezeket a kulcsokat később visszavette tőlük, a két fiatal azonban rátámadt, meglökték, megütötték, egy ivójoghurtot dobtak az irányába, majd megpróbálták betolni annak a szobának az ajtaját, ahová a sértett előlük menekült

A rendőrök helyszínre érkezéséig végül a gyermekotthon más lakói siettek a nevelő segítségére, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a fiatalkorú fiúval szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg társával szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a próbaidő tartamára a lány pártfogó felügyelet alatt áll.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: