2023. 12. 12., Kedd, 09:33

Részeg biciklis okozott súlyos balesetet Barcson

Az ötvenes éveiben járó férfi közlekedésre alkalmatlan ittas állapotban gázolt el egy járdán gyalogló idős asszonyt
Barcson.

A férfi 2022 novemberében ittas állapotban kerékpározott Barcson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, amikor a Barátság utcánál a kerékpárjával szabálytalanul felhaladt a jobb oldali járdára, amelyen ekkor a járóbottal közlekedő sértett és ismerőse sétált vele szemben.


A vádlott a haladása során az ittassága miatt nem tudta megfelelően koordinálni a mozgását, ezért a sértett bal oldalának ütközött kerékpárja kormányával, melynek következtében az idős asszony hanyatt a járdára zuhant

A férfi az ütközést követően megállt, és felajánlotta a
sértettnek a segítségét. A sértett nem akart kórházba menni, de az otthonában jelentkező, egyre erősödő fájdalmai miatt végül orvosi segítségre volt szükség, a vizsgálatok során pedig kiderült, hogy az asszonynak eltörött a bal oldali felkarcsontja, valamint a bordái is zúzódtak.

A vétlen áldozat töréses sérülése ráadásul maradandó fogyatékosággal gyógyult.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: