2023. 12. 11., Hétfő, 09:17

Lefölözte a bevételt a kaposvári benzinkutas

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki a pénzkezelési szabályzat megsértésére utasította a beosztottjait azért, hogy sikkasztani tudjon a bevételből.

A vádlott hosszabb ideje üzemeltetett egy kaposvári benzinkutat az egyik magyarországi olajipari cég szerződéses partnereként. A férfi köteles volt elszámolni a töltőállomás készpénzbevételével úgy, hogy a töltőállomás kasszájában keletkezett, „lefölözött” bevételt pénzes tasakba kellett tenni, majd azt egy zárt széfbe kellett elhelyezni, ahol már csak a pénzszállítással megbízott cég munkatársai férhettek hozzá az összeghez.

A vádlott 2023 nyarán a pénzkezelési szabályzatban foglaltak ellenére arra utasította a töltőállomás dolgozóit, hogy a pénzes tasakokat ne helyezzék be a széfbe, hanem tegyék azokat az irodahelyiségben lévő polcokra. A férfi ezután a készpénzt magához vette és elköltötte, bár szándékában állt, hogy azt az esedékes a pénzszállítás előtt visszateszi.

A vádlott azonban nem számolt azzal, hogy 2023 júniusában rendkívüli pénzszállításra, illetve ellenőrzésre kerül sor, melynek során megállapítást nyert, hogy a férfi több mint 3 millió forintot sikkasztott el. A vádlott által okozott kár végül az előzetesen letett biztosítékból megtérült.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: