2023. 12. 07., Csütörtök, 13:16

Eladják Siófok 126 éves impozáns villáját

A város a villa vételárát a két éve bezárt siófoki Galerius fürdő felújítására akarja fordítani.

A siófoki képviselőtestület úgy döntött, hogy a város pályázatot ír ki az önkormányzati tulajdonú Thanhoffer villa értékesítésére. A villa vételárát fordíthatja a város a két éve bezárt Galerius fürdő felújítására.

Az épületet és a hozzá tartozó parkot 2013-ban pazar módon felújították, és exkluzív szálláshellyé alakították. Az értékbecslő az különleges szépségű, és kiváló fekvésű ingatlant nettó 930 millió forintra értékelte. Jelenleg üresen áll, bérlői sem tudták hasznosítani, jövedelmező elképzelés nem született a hasznosítására.

A siófoki önkormányzat arról számolt be weboldalán, hogy feltételes közbeszerzési eljárást ír ki a Balaton-parti Kft. a két éve bezárt Galerius fürdő felújítására, melyhez a város már nyert 900 milliós pályázati támogatást, amihez a számítások szerint még egyszer ennyit kell hozzátenni, hogy elkezdődhessenek a munkálatok. 

A Galerius Fürdőt 2006-ban adták át. A járvány miatti lezárások után, 2021. május 22-én újra kinyitott, de a vendégek a beltéri medencét már nem használhatták, csak a szaunát, a sóbarlangot és a kültéri medencét látogathatták, pénteken, szombaton és vasárnap. A fürdő júniusban bezárt, mint kiderült, tervezési és kivitelezési hiányosságok miatt akadtak problémák az épület tetőszerkezetével.

Szakértői felmérés alapján kiderült, hogy a fürdőt másfél milliárdnyi forintból lehetne ismét biztonságosan és megfelelő műszaki paraméterekkel üzemeltetni. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: