2023. 12. 06., Szerda, 13:35

Rengeteg dolguk akadt a somogyi tűzoltóknak a hó miatt

Kidőlt fák, elakadt járművek, árokba csúszott kamionok miatt riasztották ma délelőtt a somogyi katasztrófavédelem munkatársait.

Az elmúlt tizenkét órában főként a nagy mennyiségű tapadó hó súlya alatt letört faágak, kidőlt fák, illetve árokba csúszott járművek miatt kérték a somogyi tűzoltók segítségét.

Somogy vármegye területén a havazás miatt szerda délig 26 káresethez riasztották a tűzoltókat.

Kaposváron több utcában is kidőlt fák akadályozták a közlekedést. A hajnali órákban már a Kanizsai és a Szent Imre utcában dolgoztak a város tűzoltói, előbbi helyen az útra, utóbbin a járdára borult egy fa, amit az egységek rövid idő alatt összedaraboltak.

A Honvéd utcában kettéhasadt egy fűzfa, amelynek ága egy parkoló személyautóra zuhant. A gépkocsiban senki sem tartózkodott.

Árokba hajtott egy kamion az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hollád térségében. A jármű a partoldalnak dőlt, az üzemanyag szivárgott belőle.

A marcali hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával és a székesfehérvári tűzoltódaru segítségével állították kerekeire a kamiont, majd a kifolyt gázolajat az egység felitatta.

Az árokból végül kamionmentő vontatta ki a járművet, amelynek vezetője nem sérült meg a balesetben.

Bárdudvarnokon, Csurgón, Berzencén és Inkén árokba csúszott személyautók vezetői kérték a tűzoltók segítségét.

Bőszénfánál a délelőtti órákban egy nyerges vontató, egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. A járművekben összesen öten utaztak, a mentőszolgálat munkatársai mindenkit megvizsgáltak, de senki sem sérült meg. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték, a beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Somogytúrnál elakadt kamionok kérték a látrányi önkéntes tűzoltók segítségét. 

A meteorológiai előrejelzések szerint szerda éjfélig folyamatos havazás, havas eső várható. A legnagyobb mennyiségre – 20 centiméter, illetve azt meghaladó hótakaróra – a Somogyi-dombságon van kilátás.

A megváltozott útviszonyok miatt a járművek könnyen irányíthatatlanná válnak.

Elindulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken ahol narancs, vagy piros riasztást adtak ki, lehetőség szerint senki ne induljon útnak

- kérik a Katasztrófavédők.

Ha valaki bajba jutott autóst, vagy gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot!

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: