2023. 12. 04., Hétfő, 15:36

Réges-régi hagyományt tör meg idén karácsonykor III. Károly király

A királyi család szereti követni a hagyományokat, különösen, ha az ünnepi időszakról van szó. Most mégis várható változás a karácsonyi menetrendben.

III. Károly király idén karácsonykor kicsit másképpen tervez ünnepelni, mint az eddig megszokott volt.

Bár Károly és felesége, Kamilla királynő a királyi családot vélhetően ezúttal is norfolki Sandringham-házban látja vendégül december 25-én, idén néhány új taggal is bővül a vendéglista - írja a Nők Lapja.

A Bowles gyerekek

Sajtóhírek szerint a királynő idén először saját gyermekeit és unokáit is meghívta, hogy együtt ebédeljenek karácsonykor a királyi családdal. Kamilla gyermekei, Tom Parker Bowles és Laura Lopes az előző házasságából születtek. A vendégségbe mellettük hivatalosak Kamilla unokái is.
Az idei nagyobb vendégszám miatt a karácsonyi ebédet állítólag a Sandringham-ház nagyobb báltermében szolgálják majd fel, nem pedig az étkezőben, ahogyan az eddig hagyomány volt.
A király és a királynő várhatóan karácsony reggelén a Szent Mária Magdolna templomban csatlakozik majd a királyi család többi tagjához, hogy részt vegyenek a királyi család ilyenkor hagyományos karácsonyi istentiszteletén, majd az azt követő sétán.
A férfiak fekete nyakkendőben, a hölgyek estélyi ruhában jelennek meg, az asztalra pedig a legfinomabb étkészlettel terítenek. 

Királyi hagyományok

A királyi család számára mindig is nagyon fontosak voltak a karácsonyi hagyományok, melyek jó részét Erzsébet halála után is tartják. Viszonylag korai órán bontják ki az ajándékaikat, minden karácsonykor jótékonykodnak, és üdvözlőlapokat küldenek (korábbi adatok szerint majd nyolcszázat), és ahhoz is ragaszkodnak, hogy a 25-én esedékes 

karácsonyi ebéd után együtt legyenek és a legkülönfélébb társasjátékokkal múlassák az együtt töltött időt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: