2023. 12. 01., Péntek, 11:55

Hamisítványokkal bukott le egy román sofőr Lepsénynél

A járőrök a 325 darab jogsértő terméket lefoglalták, amelyekkel az elkövető több mint tízmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak. 

Megpróbálta elrejteni a hamis rúzsokkal megrakott dobozt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei elől az román férfi, akinek autóját a lepsényi pihenőhelyen ellenőrizték.

Az utasokat és csomagokat is szállító külföldi sofőr, a pihenőhely egyik épülete mellé megpróbált elrejteni egy kartondobozt a járőrök elől, de észrevették. 

Amikor átvizsgálták a dobozt, kiderült, hogy több mint háromszáz Chanel feliratú szájfény van benne. A raktérben pedig néhány ismert márkajelzésű kabátot, pulóvert és más ruhaneműt is találtak.

A kozmetikumokat és ruhákat a termékek jogosulti képviselői is szemügyre vették, és megállapították, hogy egytől egyig hamisítványok. A sofőr a rejtegetési kísérlete dacára azt állította, hogy nem tudott a dobozok tartalmáról.

A járőrök a 325 darab jogsértő terméket lefoglalták, amelyekkel az elkövető több mint tízmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak. A NAV munkatársai iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

Figyelem! Az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon. A testünkkel közvetlenül kapcsolatba kerülő anyagok (mosószer, sminktermékek, parfümök) akár veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak - hívja fel a fogyasztók figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal.

A hamis termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi- és minőségi kockázatot is jelentenek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: