2023. 12. 01., Péntek, 15:00

Gombokért adta a benzint egy hibás automata kút

A jó hír a közösségi oldalakon gyorsan elterjedt.

 

A jó hír gyorsan terjed, így nem kellett sokáig várni a kígyózó sorokra egy holland benzinkútnál, ahol az automata töltőoszlop hibája miatt szinte ingyen volt az üzemanyag.

Hihetetlenül olcsó üzemanyagot mért egy automata kút pár nappal ezelőtt Blankenberge településen, Belgiumban – írta a nieuwsblad.be, amit a vezess.hu vett észre

Egy rendszerhiba miatt a kút normál összeg alig tíz százalékát számolta fel a tankolásért. Egy 50 literes tankolásért így csak 5 liternyit kellett fizetni. 

A hír gyorsan terjedt, jöttek is az autósok, és hozták magukkal a benzineskannákat. Sokan kihasználták az extra akciót, volt, aki teherautóval érkezett az olcsó benzinért. 

Arról nincs információ, meddig tartott a spontán fekete péntek, az autósok első beszámolói este hat óra körül érkeztek a közösségi oldalakra, az állomást pedig nagyjából 23 óra körül állították le távolról. 

Ez biztosan több ezer, szinte ingyen adott üzemanyagot jelent, és egyelőre nem világos, hogy lesz-e bármilyen vizsgálat, vagy behajtási kísérlet azokkal szemben, akik ezen a napon olcsón tankolhattak.

„Az 1. és 2. szivattyúval valóban problémákat tapasztaltunk aznap este” – erősítette meg Jean-Christophe Dupas, a Virya Energy szóvivője. „Ez 22:57-ig tartott. Aztán lezárták ezeket a kutakat.”

Az anyacég vizsgálja, mi történt pontosan, mi okozta a hibát, amit a szemfüles helyi autósok azonnal ki is használtak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: