2023. 11. 28., Kedd, 11:39

Jövőre Kaposváron lesz az Országos Színházi Találkozó

A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseményének, az Országos Színházi Találkozónak ad otthont a kaposvári Csiky Gergely Színház 2024. június 10. és június 16. között.

"A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseménye", az Országos Színházi Találkozó 2024. június 10. és június 16. között Kaposváron kerül megrendezésre. A rendezvény házigazdája a kaposvári Csiky Gergely Színház lesz, amely izgalmas programokkal, friss lendülettel és meghitt atmoszférával várja a színházművészet iránt érdeklődőket" – közölték a szervezők.

Az eseményen OFF-programok, tánc, cirkusz, zene, kiállítás és gasztronómia is várja a színházművészet iránt érdeklődőket.

A kaposvári Csiky Gergely Színház örömmel vállalta a nagy múltú találkozó házigazdaságát, és a színházi élet meghatározó pillanatainak új megvilágítását ígéri a résztvevőknek. A rendezvény keretében lehetőség nyílik színházaknak, érdeklődőknek és a Kárpát-medencei színházi szakmának egyaránt, hogy megmutassák tehetségüket és találkozzanak az ország különböző pontjairól érkező kollégáikkal

– áll a közleményben.

A találkozóra hazai és határon túli állandó játszóhellyel rendelkező, kőszínházi társulatok jelentkezését várják az Országos Színházi Találkozó szakmai válogatói. 

A színházaktól olyan műsoron lévő vagy jelenleg készülő előadások jelölését várják a szervezők, amelyek bemutatójának dátuma legkésőbb 2023. december 31. A korábbi évadokban bemutatott, de műsoron tartott előadások szintén jelölhetők. Egy színház esetén egy nagyszínpadi és egy kamaraszínpadi előadás ajánlására van lehetőség, műfaji megkötés nélkül.

A rendezvény célja a színházi sokszínűség megünneplése, a szakmai kapcsolatok erősítése, amely – nem utolsó sorban -felejthetetlen élményt nyújt a közönség részére is. Az Országos Színházi Találkozó 2024-es eseménye új korszakot nyit a színházi világban.

A szervezők különös figyelmet fordítanak arra, hogy az Országos Színházi Találkozó ne csupán egy rendezvény legyen, hanem egy valós találkozásokra és szakmai eszmecserékre alkalmas tér. A programok teljesen megújulnak, és reagálnak az elmúlt évek rendezvényeinek tapasztalataira, egy kifinomultabb és még gazdagabb élményt ígérve a résztvevőknek és látogatóknak – közölték a szervezők.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: