2023. 11. 22., Szerda, 14:58

Segítsetek, hogy segíthessünk - Indul az idei Nagy Kaposvári Összefogás!

Immár nyolcadik alkalommal indítjuk útnak nagy sikerű adománygyűjtő akciónkat, melynek célja, hogy rászoruló kaposvári családok életét könnyítsük meg, és gyermekek karácsonyát aranyozzuk be az ünnepek közeledtével. Idén ráadásul extra segítséget is kapunk a Kaposvári Rotary Club közreműködésével.

A Nagy Kaposvári Összefogás célja

Kitűzött célunk, hogy érdemben tudjunk segíteni rászoruló kaposvári családok közvetlen segítésével. Az akcióban befolyt összegből a számukra legfontosabb dolgokat vásároljuk majd meg, melyeket karácsonykor házhoz is viszünk nekik. Idén is úgy döntöttünk, hogy nem csak családokon, de egy rászoruló óvodán vagy bölcsődén is segíteni fogunk legjobb tudásunk szerint!

Hogy segít ez a kampány a családokon?

Számtalan olyan dolog van, ami hosszabb távon is segítség lehet ezeknek a családoknak, ezért a pénzadományok mellett tárgyi adományokat is várunk a kampány során, egészen december 13-ig. Hogy leginkább mire van szükségük, az az őket bemutató videókból hamarosan kiderül. Emellett a befolyt összegből olyan dolgokat vásárolunk, amiket nem sikerült a kampány során beszerezni. Fontos hozzátenni, hogy nem olyan tárgyi adományokat várunk amelyek már használhatatlanok számotokra és csak meg akartok tőle szabadulni, hanem amelyek tényleg segítségére lehetnek a családoknak.

Segítségünkre sietett és csatlakozott Összefogásunkhoz a kaposvári Rotary Club is!

Sikeres adománygyűjtési akciónk felkeltette a város egyik legnevesebb közösségi szervezetének, a kaposvári Rotary Clubnak is a figyelmét, akik úgy döntöttek, teljes mellszélességben ügyünk mellé állnak. Közösen választottunk hát egy családot, akin segíteni fogunk, ők pedig teljes mellszéllességben segítenek nekünk adományokat gyűjteni.

A kaposvári Rotary Club évek óta meghatározó közösségi szervezete városunknak. Célul tűzték ki, hogy működésükkel hozzájárulnak a város és a környék fejlődéséhez, a rászorulók támogatásával, fiatalok segítésével és adománygyűjtési akcióikkal pedig rendre segítségére is sietnek a Kaposváriaknak. Többször is írtunk már akcióikról, ITT találtok róluk többet.

Minden évben elsöprő sikere volt az akciónak

Az első években közel egymillió, majd az azt követő években egyre több, legutóbb már a 2 millió forintot is meghaladó összeget és tárgybeli adományt sikerült gyűjtenünk a segítségetekkel, így a családok minden általuk megnevezett dolgot megkaptak karácsonyra minden évben! 

Az elmúlt években a járványidőszak megnehezítette a dolgunkat, így a gyűjtés és a kiszállítás is bonyolultabbá vált, de két éve még így is bearanyoztuk egy óvoda apróságainak karácsonyát és két rászoruló, sanyarú sorsú család és rengeteg gyermek ünnepét is szebbé varázsolhattuk. Köszönjük a nevükben is!

Mi alapján választjuk ki a családokat?

Ahogy az elmúlt években már többször, úgy idén is a ti ajánlásaitokat is figyelembe véve válasszuk ki, hogy mely családokat és intézményt támogatjuk.  Ez a procedúra még javában zajlik, de hamarosan jobban bemutatjuk nektek a családokat, elmeséljük történetüket, elmondjuk mire volna szükségük és miként lehet rajtuk segíteni.

Ki támogathatja az összefogást?

Természetesen bárki, de a magánszemélyeken kívül számítunk cégek támogatására is, hogy minél több pénz gyűljön abba a bizonyos kalapba. Várunk továbbá olyan csapatok, közszereplők, egyesületek jelentkezését, ajánlását is, akik a közösségi felületeiken megjelentetnék adománygyűjtési akciónkat (posztolnának egy képet a karkötőkkel stb.), támogatva, népszerűsítve, még több emberhez eljuttatva így az összefogást.

Mivel támogathatom az összefogást?

Bármekkora összeg hatalmas segítség lehet, mint tudni illik, sok kicsi sokra megy! Az összefogás során természetesen mindent megteszünk, hogy a lehető legtöbbet segíthessünk a családokon, de ehhez szükség van arra, hogy minél több kaposvári fogjon össze a jó cél érdekében! Ha utalni szeretnél, azt is megteheted, bármekkora összeggel támogathatod az összefogást az alábbi számlaszámon: 


74nullanulla.hu Alapítvány / 11600006-00000000-84023506

FONTOS! A megjegyzésbe írd be: Adomány

Az alkalomra készült karkötők 1000 forint adományt jelképeznek, azonban ha van rá lehetőséged, ennél nagyobb összegű felajánlásokat is tehetsz. A karkötőket megvásárolhatod az árusító helyeken, ezeknek a listáját hamarosan közöljük. Ha szeretnél a te üzletedben is árusítani ilyen karszalagokat, jelezd felénk a 74nullanulla@gmail.com címen! 

Ha minden jól megy, a segítségetekkel idén is rengeteg rászoruló gyermek, és családjaik karácsonyát aranyozhatjuk be, tehetjük könnyebbé ezt az amúgy is nehéz időszakot számukra. Mi mindent meg fogunk tenni, ami csak az erőnkből kitelik, reméljük Ti is a segítségünkre lesztek ebben!

Segítsetek, hogy segíthessünk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: