2023. 11. 15., Szerda, 09:17

Orr- és ablaktöréssel végződött a családi balhé - Kiabálva követelte a csecsemő átadását a volt élettárs

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége többszörösen minősülő magánlaksértés és súlyos testi sértés bűntette, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rövid időn belül kétszer is a korábbi élettársa lakóhelyén randalírozott.

A húszas éveiben járó férfi és a sértett élettársi kapcsolata 2023 áprilisában megszakadt, ekkor a vádlott elköltözött az általuk korábban közösen lakott, Barcshoz közeli községben található házból.

Amikor egy hónappal később értesült a közös gyermekük születéséről, a férfi – a sértett családjának kérése ellenére – megjelent a korábbi élettársa lakóhelyén, és kiabálva követelte a csecsemő átadását, akit magával akart vinni

A vita hevében a férfi egyszer súlyos sérülést okozva megütötte a sértettet, aki a házba menekült, melynek bejárati ajtaját édesanyjával együtt nyomták kifelé azért, hogy a férfit megakadályozzák a bejutásban.

A vádlott többször megrúgta az ajtót, amely végül bevágódott, és eltalálta a mögötte álló sértettet. A nő rokonai ezt követően kivezették az ingatlanról az elkövetőt, aki azonban a távozása előtt visszafutott és kirúgta a ház egyik ablakát.

Néhány hónappal később a férfi újfent visszatért a volt élettársa házához, az ekkor kialakult veszekedés során pedig a lakóház másik ablakát is betörte, így összesen több mint nyolcvanezer forint kárt okozott a sértettnek

A Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfival szemben halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: