2023. 11. 13., Hétfő, 13:14

25 évre tiltották el a magyar focistát, 71 éves lesz mire lejár a büntetés

Ledurrantott a bírónak egy fülest.

A Katymár–Bácsborsód régóta rangadónak számít a Bács-Kiskun vármegyei bajnokságban, ezúttal a harmadik vonalban találkozott a két csapat. Október 21-i mérkőzésük csak a 77. percig tartott, ugyanis Fehérvári Patrik játékvezető félbeszakította a találkozót 1–0-s Bácsborsód-vezetésnél.

A fegyelmi bizottság mégis 3–0-s különbséggel a hazai Katymárnak ítélte a három pontot, továbbá Bognár Pált 2048-ig, vagyis 25 évre eltiltotta a labdarúgástól.

Sportalnak nyilatkozott az érintett. Mint kiderült, a 77. percben a hazaiak csatára és a vendégek védője között volt egy ütközés, majd ebből alakult ki közöttük szóváltás. Ehhez csatlakozott a vendégek beugró kapusa, a 46 éves Bognár Pál, aki azt reklamálta, hogy az ellenfél játékosa miért nem kapott sárga lapot. A játékvezetőnek ez nem tetszett, és Bognárt jutalmazta meg egy lappal, majd felszólította, hogy ha tovább reklamál, ki fogja állítani. 

Akkor te is jössz velem

– válaszolta a bírónak Bognár, aki ezek után természetesen piros lapot kapott, ekkor pedig elszabadultak az indulatok.

Mondtam neki néhány keresetlen szót, és mentem felé. Ekkor lefogott két csapattársam, hogy ne legyen baj, ám a bíró gúnyos mosollyal félbeszakította a meccset. Ekkor is mondtam néhány olyan szót, amit most nem idéznék, félrelöktem a csapattársaimat és ledurrantottam a bírónak egy fülest – elevenítette fel az eseményeke Bognár Pál.

A játékos a fegyelmi bizottság elnökétől tudta meg, hogy a játékvezető rendőrt hívott, akik hivatalból értesítették a mentőket. Fehérvári Patrik a helyszínen még azt mondta, hogy nincs baja, de hazafelé bement a kórházba látleletet vetetni, ahol megállapították, hogy van egy duzzanat és egy véraláfutás a fején, ami nyolc napon belül gyógyul.

 

A 46 éves Bognár Pált tehát 25 évre tiltották el a labdarúgástól, így legközelebb 71 évesen léphetne pályára. Bognér viccesen megjegyezte, hogy ha akkor még jó állapotban lesz, akkor pályára lép.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: