2023. 11. 06., Hétfő, 08:35

A kidobott iratai alapján azonosították az illegális Marcali szemetelőt

Úgy szabadult meg néhai édesanyja dolgaitól, valamint egyéb veszélyes hulladékoktól, hogy Marcali határában engedély nélkül lerakta azokat.

A terhelt 2023 januárjában elhatározta, hogy a vele közös háztartásban élt édesanyjának feleslegessé vált holmijaitól megválik. Ezt úgy valósította meg, hogy

az elhunyt asszony ruháit, háztartási eszközeit, személyi- és egyéb hivatalos iratait, továbbá a saját mikrohullámú sütőjét és olajjal szennyezett kannáit Marcali külterületére vitte egy platós gépjárművel

A férfi az önkormányzat tulajdonában lévő, aljnövényzettel borított területen a két-három köbméter, részben veszélyes hulladékot tartalmazó dolgokat engedély nélkül elhelyezte, majd a helyszínről távozott.

A marcali rendőrök azonban a szemétben talált iratok alapján az elkövetőt hamar kézre kerítették, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, majd elszállította a hulladékot.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűntett miatt a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: