2023. 10. 30., Hétfő, 09:05

Nyereményjátékos csalásokhoz biztosítottak bankszámlát a kaposvári pénzmosók

A Kaposvári Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival és élettársával szemben, akik két bankszámlát bocsátottak a nyereményjátékos csalást elkövető bűntársuk rendelkezésére.

A jelenleg Ausztriában letartóztatásban lévő férfi és élettársa a bűntársuk rendelkezésére bocsátotta a nő egyik ismerősének bankszámláját azért, hogy a bankszámlán csalásból származó pénzt tudjon fogadni, míg ugyanezzel a céllal a férfi a saját nevére is nyitott egy bankszámlát. A csalásokat végrehajtó elkövető két sértettet ejtett tévedésbe nyereményjáték ígéretével.

Azt adta elő, hogy az egyik mobilszolgáltató játékán nagy értékű mobiltelefont, illetve készpénzt nyertek, melynek megszerzése érdekében rábírta a károsultakat arra, hogy tudtukon kívül hajtsanak végre átutalásokat a vádlottak által biztosított bankszámlákra

Az egyik sértett az elkövető ráhatására hét számjegyű összegként az aznapi dátumot adta meg év-hónap-nap formátumban, amivel több mint 2 millió forintot utalt át akaratán kívül, míg a másik sértett azt hitte, hogy az összeghez beírt „1234567” számsor egy biztonsági kód.

Miután az utalások megtörténtek, a férfi, illetőleg a páros kérésére a bűncselekményről tudomással nem rendelkező ismerősük a bankszámlákra beérkezett összegeket az egyik kaposvári bankfiókban felvették. A páros tagjai ilyen módon közel 4 millió forintot szereztek meg.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben férfival szemben fegyházbüntetés, míg a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: