2023. 10. 24., Kedd, 08:41

Kecsegtető szerződések ígéretével 45 millió forintot csalt ki áldozataitól a csaló gyógyszer nagykereskedő

Az ötvenes éveiben járó férfi  nem létező üzleti lehetőségekkel verte át üzleti partnereit. A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős kárt okozó üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene.

A férfi hosszabb ideje volt ügyvezetője egy gyógyszer nagykereskedelemmel foglalkozó cégnek. Ezt a státuszát csalárd módon felhasználva összesen 21 sértettet ejtett tévedésbe azzal, hogy rávette őket, legyenek a cége alvállalkozói, melynek keretében meghatározott vármegyékben, illetve régiókban fix megbízásokat fognak kapni a cégével szerződésben álló patikák gyógyszerrel történő ellátására.

A konkrét összegeket azzal csalta ki a sértettektől, hogy a gyógyszerszállításhoz szükséges gépjármű flotta biztosítása érdekében teherautónként 440.000,-Ft kaució átadását kérte azért, hogy - az olykor milliós összeget kitevő - pénzért cserébe az alvállalkozónak lízingelt gépjárműveket fog biztosítani a disztribúciós feladatokhoz

A vádlott által előadott kecsegtető üzleti lehetőségből azonban semmi nem volt igaz, mivel a vádlott sem gépkocsit, sem fix gyógyszerszállítási megbízást nem biztosított a sértetteknek. A csalássorozattal a vádlott közel 45 millió forint kárt okozott a sértetteknek.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: