2023. 10. 16., Hétfő, 09:14

Karácsonyi láthatás miatt tört ki verekedés egy Somogy megyei tárgyalóteremben

Egy polgári per alperese és három hozzátartozója garázda magatartásukkal 15 percre félbeszakítottak egy bírósági tárgyalást.

A nő és volt élettársa – a későbbi vádlott - között szülői felügyeleti jog gyakorlása, kapcsolattartás és a gyermektartásdíj-fizetés szabályozása miatt indult polgári per az egyik Somogy vármegyei járásbíróságon. A felek között vita alakult ki a közös gyermekek karácsonyi láthatása kapcsán, ezért a tárgyalást vezető bíró a felperes anya mellett álló édesapját - aki egyébként a pár egyik gyermekét tartotta kezében - a hallgatóság közé ültette a további szóváltás elkerülése érdekében.

A kedélyek azonban nem csillapodtak, és az alperes édesapja egy üdítőitalos palackkal többször fejbe ütötte az előtte helyet foglaló férfit. Az idősebb férfi bántalmazásába ekkor a tárgyalóteremben helyet foglaló alperes és annak hozzátartozói is bekapcsolódtak, akik ököllel ütlegelték a felsőtestét, mely miatt a padra esett, ahol az egyik vádlott a lábát is megrúgta

A férfi a bántalmazással szemben nem tudott védekezni, mivel továbbra is a kezében tartotta egyik unokáját. A felperes mindeközben igyekezett védeni édesapját, őt viszont egy másik vádlott a karjánál fogva lerántotta a hallgatóság részére fenntartott padra.

Az ügyészség a vádiratában valamennyi vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: