2023. 10. 02., Hétfő, 09:57

Falubeli ismerősét erőszakolta meg a hetvenes éveiben járó somogyi férfi

A hetvenes éveiben járó férfi ismerőse kiszolgáltatott állapotát kihasználva követett el a sérelmére súlyos nemi erkölcs elleni bűncselekményt.

A büntetett előéletű, erőszakos szexuális bűncselekmény miatt már korábban elítélt férfi régebb óta ismerte a vele egy faluban lakó nőt, akinek alkalmanként a ház körüli teendők ellátásban is segített. A mozgásszervi megbetegedésben szenvedő asszony hosszabb ideje lakott egyedül.

Az ittas férfi a sértett körülményeit ismerve 2023 januárjában megjelent az asszony házában, ahol a kiszolgáltatott állapotát kihasználva erőszakot alkalmazva szexuális cselekményt végzett a sértetten

Az asszony az állapotához mérten igyekezett védekezni, és ennek során sikerült lelöknie magáról a férfit, majd az utcafronti ablakot kinyitva segítségért kiáltott, amitől a vádlott megijedt és elmenekült a helyszínről. A sértett a bűncselekmény elkövetése során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. Az asszony a történtekről másnap beszámolt a lányának, aki haladéktalanul értesítette a rendőrséget. A nyomozók a férfit nyomban elfogták, majd az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását is elrendelte.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: