2023. 09. 25., Hétfő, 10:25

Hiába a sok sztár, egy hulladéknak tartják a Feláldozhatók 4. részét

via

A széria leggyengébb része, „nyugdíjazhatók”, hulladék, unalmas – ilyen jelzőkkel illetik a Feláldozhatók negyedik részét.

Szeptember 21-én mutatták be a mozikba a Feláldozhatók 4. részét (eredeti címe: Expend4bles), ami ezúttal is fél Hollywood-ot felsorakoztatta. Szerepel a filmben Sylvester Stallone, Jason Statham, Megan Fox, Andy Garcia és még 50 Cent is. A sikersorozat negyedik része viszont úgy néz ki, hogy nem hozott túl nagy sikert, IMDB-n eddig egyelőre csak 5.2-es értékelésen áll (10 a max).

A premiert követően mind a hazai, mind a külföldi portálokon olyan jelzőkkel illették a filmet, mint hogy unalmas, nevetséges, hulladék, vagy éppen lerágott csont. Sokan úgy érzik, hogy erről már nem kellett volna még egy bőrt lehúzni, nem tudta hozni az előtte lévő filmek színvonalát. Volt olyan kritikus, aki úgy fogalmazott, hogy egyenesen lehetetlen volt ezt a szunnyadó akció-franchiset feltámasztani és hiba is volt megpróbálni.

Íme pár értékelés a hazai hírportáloktól:

Telex: „Van egy olyan érzésem, hogy a közel tíz év (!) után felélesztett franchise a Halálos Iramban-filmek sorsára fog jutni: kiadnak még egy valagnyi epizódot, mindenki pontosan tudja, hogy ugyanazt nyomják le a torkán sokadjára, mégis elmegy megnézni, kaján vigyorral a képén, mert az egész valahol mégis szórakoztató.[…]”

Index: „Az új feláldozhatók annyira ostoba végeredményében, hogy a moziiparral szemben lenne pofátlanság filmnek nevezni. Ez egyszerűen egy hulladék, ha teljes egészében a mesterséges intelligenciára bízták volna az elkészítését, még akkor is jobb lett volna a végeredmény.”

IGN Hungary: „A régi csapatból volt, aki kényszerű, volt, aki önkéntes nyugdíjba vonult, de valljuk be, a legtöbben egyszerűen már nem kértek ebből a szarból, és nem azért, mert túl öregek voltak hozzá, hanem mert - egy kis pénz ide, egy kis reflektorfény oda - látják, mennyire megfáradt az egész, és mennyire nem arról szól, mint eredetileg.”

Okés, ezek elég kemény kritikák. Ti láttátok már? Ha igen, írjátok meg nekünk, mi a véleményetek a filmről!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: