2023. 09. 21., Csütörtök, 09:15

Egy rendőr és az elkövető meghalt, többen pedig megsérültek az esztergomi robbantásban

Tegnap este az M1 Híradó számolt be arról, hogy súlyos bűncselekmény történt Esztergomban. Egy fenyegetőző férfi – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy gázpalackot, aminek következtében ő maga és egy rendőr életét vesztette, további 6–7 egyenruhás pedig megsérült.

Szerdán, Esztergom külterületén egy férfi egész délután robbantással fenyegetőzött. A TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.  Mint kiderült a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerda éjjel közleményből, egy körözés alatt álló férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során.

A robbanás során a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs a sérültek között.

A robbanásban az elkövető is életét vesztette.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: