2023. 08. 30., Szerda, 14:45

Hat bottal horgászott a Balatonon, közel félmilliós rekordbírságot mértek ki rá

Az utóbbi évek legnagyobb halvédelmi bírságát szabták ki egy horgászra, de az is elképzelhető, hogy ez minden idők legmagasabb összege, amelyet szabálytalan pecásnak kell fizetnie a Balatonon.

F.  Gy. balatonfűzfői lakos valódi sorozatelkövetőnek számít, ugyanis ebben az évben és már korábban is szabtak ki vele szemben halvédelmi bírságot, de ez egyáltalán nem rettentette el.

Június 7-én a halőrök akkor érték tetten Balatonkenese térségében, amikor egy időben hat bottal, behúzós módszerrel horgászott. Mivel eltiltás hatálya alatt állt, így értelemszerűen érvényes engedéllyel sem rendelkezett

A Veszprém Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság által meghozott határozat szerint F. Gy.-nek 425.625 forint halvédelmi bírságot állapítottak meg, valamint 20 hónapos horgászattól való eltiltással sújtották.  

Tavaly „csak” 160 ezer forint volt a kiszabott, legmagasabb összegű halvédelmi bírság, amelyhez 6 hónapos horgászattól való eltiltás párosult. Cs. P. budapesti lakos szeptember 26-án Csopakon négy pontyot nem vezette be a fogási naplójába.

Szép!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: