2023. 08. 30., Szerda, 09:23

A „kölcsönvett” biciklire felállva mászott be a büfé ablakán – VIDEÓ

A tolvaj előbb egy őrizetlenül hagyott bicajt lovasított meg, majd egy büfé váltópénz készletét bugázta meg a Balaton déli partján. Aztán a lopott kerékpárt egy újabbra "cserélte".

A harmincas éveiben járó férfi 2023 augusztusában a Gyöngyösről gyalog indult el egy Zala vármegyében található községbe. Útközben talált egy elhagyott, rossz állapotú női biciklit, így ezzel ment tovább.

Ezután Veszprém felé vette az irányt, miközben a rozoga kerékpárját a balatonfenyvesi vasútállomáson egy másikra cserélte, amelynek vázára felállva nem sokkal később bemászott egy fonyódi büfé ablakán, és onnan 30.000 forintot vett magához

Az útját tovább folytatva a férfi Balatonbogláron – immár azzal a céllal, hogy azt később is megtartsa magának – egy újabb, nagy értékű kerékpárt lopott el.

A rendőrök azonban másnap elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt, aki ellen a Fonyódi Járási Ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt.

A Fonyódi Járásbíróság a 2023. augusztus 11-én megtartott tárgyaláson a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és vele szemben 1 év 2 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki.

Az ablakon történő bemászást a büfé biztonsági kamerája rögzítette.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: