2023. 08. 28., Hétfő, 09:07

Berúgott, megéhezett, ezért portyára indult Balatonlellén a kecskeméti tolvaj

A Fonyódi Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt gyorsított eljárásban, őrizetbe vétele alatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó kecskeméti férfival szemben, akit a kamrában ért tetten a sértett.  

A férfi munkavállalás céljából érkezett Balatonlellére, ahol a műszak végeztével italozni kezdett, majd megéhezett, ezért elhatározta, hogy betör az egyik ingatlanba élelmet szerezni.

Kinézett magának egy lakóházat, aminek az udvar felőli bejárati ajtaján található ablakot benyomva bemászott a kamraként is használt kazánházba, ahol a sértett élelmiszert is tárolt, majd az ablakon elkezdett különböző élelmiszereket kidobálni azzal a céllal, hogy azokat ellopja.

A zajra felébredt az idős sértett, aki először azt hitte, hogy a kutyája akar kimenni az udvarra, de amikor rájött, hogy a nesz a kazánházból jön, benyitott oda. Az idős asszony nem ijedt meg a betörő láttán, hanem gyorsan kulcsra zárta a kazánház ajtaját, felébresztette a férjét, és hívta a rendőrséget.

Az elkövető olyannyira meglepődött a sértett határozottságán, hogy a személyes dolgait tartalmazó hátizsákját, és ez ellopni szándékozott élelmiszereket hátrahagyva, a bejutáshoz használt ablakon keresztül elmenekült a helyszínről. A fonyódi nyomozók a hátrahagyott dolgai alapján rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség az őrizetben lévő férfit 72 órán belül a Fonyódi Járásbíróság elé állította. A bíróság a tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, akit 8 nap elzárásra ítélt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: