2023. 08. 03., Csütörtök, 12:25

Marhanyelves finomságot választottak az Év Strandételének idén!

A Balatoni Kör által 9. alkalommal meghirdetett Év Strandétele verseny döntőseit hétfőn mutattuk be nektek. Az eredményhirdetésre augusztus 3-án került sor a fövenyesi Kalózban, melyről a welovebalaton.hu számolt be. Kaposvárról is érdemes volt drukkolni, a balatonmáriai Lángos World a verseny egyik különdíját zsebelte be.

A 2023-as Év Strandétele díjat a Balatoni nyelves fantázianevet viselő étel nyerte, mely a balatonalmádi Terasz Bisztró nevezett helyi termelőtől származó marhanyelvből készült és lepénykenyéren tálalt ínyencsége.

A füstölt marhanyelv mellett bruschetta került a rétestésztából készült lepényre, bébispenót, krémsajt, fokhagyma és paradicsom találkozik az ételen. Az étel ára 3300 Ft

Az Év Strandétele versenyen 2022 óta külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így azóta már a különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni. A legjobb bisztró kategória nyertese idén a Hideg tökfőzelék feltétlenül nevű étel lett, mellyel a balatonboglári Gianpierros Étterem nevezett. A főzelék ára 3290 Ft. A könnyed nyári étel kérhetjük persze rák feltéttel is. 

Az Év legjobb vegetáriánus strandétele az alsóörsi Fogas Bisztróé lett: Zellerravioli nevű ételük blansírozott zellerbe „csomagolt” csiperkegombapépet tartalmaz.

Gombából vargánya, sárga rókagomba is van az ételben, a további zöldségek java része pedig a bisztró saját kertjében termett meg

Olajban sült zellercsipsz koronázza meg az ételt, melynek ára 3450 Ft. 

Az Év felfedezettje Balatonmáriafürdőről került ki. A Lángos World Balaton Pil Pil nevű étele a spanyol gambas pil piljén alapszik, rák helyett azonban süllőpofa adja az étel lényegét, az alap pedig nem egy tányér, hanem bizony egy ízletes lángos. Az étel ára 3200 Ft.

Az Év jóárasított strandétele a Party harcsali lett, melyet a vonyarcvashegyi Party Hangulat nevezett. A hortobágyi palacsinta alapba harcsapaprikás került, az ételen csuszacsipsz, túró és zöldpaprika is található. Ára 2150 Ft.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: