2023. 07. 28., Péntek, 09:46

Ez lenne a Balaton legszebb szabadstrandja?

A Partizán csapata megmutatta a szántódi BalaLand luxustelep kapcsán, hogy miért is óriás probléma, a szállodaláncok és apartmanok a tó közvetlen partján.

A történet onnan indul, hogy Szántódon megépült a BalaLand és annak luxusapartmanjai. A 444.hu beszámolt arról, hogy amikor megvették a telket, Szepesi Richárd, a cégcsoport vezetője szerint tényleg volt egy 10 méteres, szabadon hagyandó földcsík a papírokon. Erről azt mondták az önkormányzatnak, hogy sétálásra használhatják a helyiek, akik be is ülhetnek a kávézójukba és az éttermükbe, a fürdést és napozást viszont nem engedélyezik a külsősöknek a partszakaszon.

A probléma azonban az, hogy a 10 méteres partszakaszból lett egy kicsivel kevesebb, mint 3 méteres rész – de komolyan, 3 méter széles kis sáv, ahol az egyszerű, halandó ember rácsodálkozhat a Balatonra. Viszont a kávézót már nem tudják használni, ugyanis az elkerített résznél a kapu, ahol át lehetne menni a BalaLand-ra, zárva van. Ezt mutatja be a Partizán munkatársa, Tóth Jakab is, sőt rengeteg szuper információt kapunk arról is, hogy lényegileg így még spórolhatunk is a költségeinken.

Csodálatos…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: