2023. 07. 24., Hétfő, 13:35

Csodálatos titkok a 2023-as online üzleti életben: Fedezd fel, hogyan lehet sikeres startupokkal!

Vállalkozásra fel! Az online vállalkozások világa vár azokra, akik mernek üzletbe kezdeni, és képesek felismerni az üzleti lehetőségeket, piaci réseket. Kollár Aladár, az online vállalkozások szakértője, most elárulja a titkokat, amelyek segítségével te is sikeres lehet az internetes üzleti életben 2023-ban.

Az internetes vállalkozások terén nincsenek határok vagy földrajzi korlátok. Bármelyik országban élő vállalkozó képes elérni a világ bármely részét, és potenciális vásárlókat szerezni. Az online vállalkozások rugalmasságot és skálázhatóságot kínálnak, lehetővé téve a vállalkozók számára, hogy a saját időbeosztásuk szerint dolgozzanak, és növeljék a bevételüket.

Kollár Aladár által összeszedett tudnivalók segítségével megtudhatod, hogyan építs fel egy sikeres online vállalkozást. Megismerheted az online marketing legújabb trendjeit, a hatékony üzleti modelleket, valamint a bevált stratégiákat a látogatók vonzására és az ügyfelek megtartására.

Ne hagyd ki ezt az izgalmas lehetőséget! Olvass tovább, és fedezd fel, hogyan válhatsz sikeres vállalkozóvá az online világban 2023-ban!

Válasszunk üzlettípust

Ha megtanuljuk, hogyan építsünk fel egy online vállalkozást a semmiből, hasznos lehet néhány kipróbált és már az idők próbáját túlélt online üzleti modellt megismerni. Különösen az alábbi online vállalkozástípust érdemes figyelembe venni, attól függően persze, hogy egyéni vagy társas vállalkozást akarunk. Üzleti ötletek kellenek a jó vállalkozáshoz.

  • E-kereskedelem: Használhatunk szolgáltatásokat webhely létrehozására, fizikai termékek online úton való nemzetközi beszerzésére és értékesítésére dropshipping útján.
  • Influencerkedés: Pénzért cserébe reklámozhatunk különböző közösségi média platformokon termékeket. Ehhez persze sok követő, és érdekes tartalmak kellenek: egy jó influencer karrier felépítése általában időbe tellik, noha ismertek hírtelen virálissá vált közösségi média sztárok is.
  • Szabadúszás: Szolgáltatásokat nyújthatunk más magánszemélyeknek és vállalkozásoknak, kihasználva készségeinket, például reklámszövegek írásával, tervezéssel vagy programozással.
  • Online tanácsadás: Lehetünk online pszichológiai szakemberek, coachok vagy tanácsadók, tudásunktól függően. Értékesítve szakértelmünket, adhatunk tanácsokat másoknak, hozzásegítve őket a boldog élethez.
  • Partnermarketing: Egy kicsit hasonlóan az influencerkedéshez, reklámozhatjuk más vállalkozások termékeit és szolgáltatásait online, és kaphatunk jutalékot minden egyes eladás után, ezzel a passzív bevételt valósítva meg.
  • Információs termékek: csomagoljuk be és értékesítsük szakértelmünket, tudásunkat e-könyvek, munkalapok, sablonok és online tanfolyamok formájában.
  • Szoftveralapú szolgáltatások: Ha értünk a programozáshoz, megalkothatunk olyan applikációt, amely értékes a felhasználók számára, és akár előfizetés útján elérhető. Ezzel visszatérő bevételre tehetünk szert, ami megtérülhet hamar.
  • Grafikai tervezés: Óriási a kereslet a grafikai tervezési szolgáltatások iránt, mivel a kiváló grafikai tervezés rettentő fontos tényező lehet a piacszerzésben. A digitális marketing és az Instagram-kompatibilis reklámozás korszakában egy cég grafikai tervezése vitathatatlanul fontosabb, mint valaha. Az, hogy mennyire jövedelmező a grafikai tervezési vállalkozás, attól függ, hogy mennyi munkát fektetünk a projektekbe. A grafikusok piaci információink szerint átlagosan 5000-20000 forintot kereshetnek óránként, tapasztalatuktól és referenciáiktól függően.

Tudjuk mit akarunk

A sikeres vállalkozás titka a megfelelő a világos jövőkép. Már az induláshoz is nélkülözhetetlen ez. Mit akarunk elérni? Milyen problémát oldunk meg? Ezt egyértelműen meg kell fogalmazni, önmagunk számára, vagy csapatnak és a befektetőknek (amennyiben társas vállalkozást akarunk). Továbbá, olyan emberekből álló csapatra van szükség, akik szenvedélyesen rajonganak a cég elképzeléseiért, és akik rendelkeznek a szükséges készségekkel és tapasztalattal ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

Részletes tervet kell készítenünk arra vonatkozóan, hogyan fogjuk valóra váltani elképzeléseinket. A sikeres vállalkozások jellemzője, hogy van határozott irány és elképzelés. Ennek tartalmaznia kell mindent, a marketingtől a termékfejlesztésen át az értékesítésig.

Bármilyen jól is tervezünk, mindig lesznek előre nem látható kihívások és akadályok. A sikeres vállalkozások listája azokat tartalmazza, akik képesek voltak alkalmazkodni, anélkül hogy feladták volna hosszabbtávú céljaikat. Hajlandónak kell lennünk az iránymódosításra és szükség szerint alkalmazkodni a kihívások leküzdése érdekében.

Nagyon fontosak a mutatók, mérőszámok is. Segítségükkel nyomon tudjuk követni a célokhoz képest az előrehaladást. Ennek arányában tudjuk áttervezni szükség esetén az üzleti tervünket. Ez segít azonosítani azokat a területeket, ahol jól teljesítünk, és azokat, ahol változásokra van szükség.

A termékek beszerzése

Ha online vállalkozásban indítása mellett döntünk, megbízható készletforrásokat kell találnunk. Mára szerencsére sokfajta szolgáltatás áll rendelkezésre. Többféle módja van a készletek beszerzésének. Sikeres online vállalkozásoknak jó minőségű termékek kellenek.

Nagykereskedőkre kereshetünk szabadon, sokfajta oldalon ami összegyűjti a megbízhatókat. Kereshetünk termékgyártókat olyan webhelyeken, mint az Alibaba, vagy olyan címtárak között, mint a ThomasNet vagy éppenséggel a Kompass. Felfedezhetünk dropshipping beszállítókat olyan platformokon, mint a DSers.

A dropshippingnél a termékszállító csak azután szállít és teljesíti a rendelést, ha az ügyfél már megvásárolta; ők kezelik az üzlet raktározási és logisztikai részét, míg a vállalkozó csak a marketinget és az ügyfélszolgálatot üzemelteti. A legjobb vállalkozások dropshipping beszállítók listáját érdemes böngészni, hogy értékes partnereket találjunk.

Fizetési módok beállítása

Ha már megvan az üzleti modellünk, elérkezett az ideje, hogy vállalkozása hogyan indítson kifizetéseket, és hogyan kapjunk, mint cégtulajdonos, kifizetéseket. Számos online fizetési lehetőség áll rendelkezésünkre. A PayPal a világ egyik legnépszerűbb e-pénztárca szolgáltatója. További népszerű alternatívák az Apple Pay valamint a Google Pay. Sok terület figyeli a fizetési rendszerek aktualitását, különösen az iGaming iparág szörnyetegei. Hiszen számukra ez az egyik kulcsfontosságú tényező.

Ha azt tervezzük, hogy a Revolut szolgáltatás segítségével indítsunk egy e-kereskedelmi vállalkozást, aktiválhatjuk a szolgáltató integrált fizetési megoldásait. Beállítjuk, hogy fogadhassunk minden főbb fizetési módot, és alacsony tranzakciós díjak járnak mellé. Egy olyan szolgáltatásalapú webes üzlethez, mint a szabadúszó írás, mindenképpen érdemes megnézni a Wise, vagy a Stripe, vagy a PayU nevű szolgáltatásokat. A fizetési módtól függetlenül beállíthatjuk a kifizetési ütemezést. Választhat, hogy naponta, hetente vagy havonta kapja-e pénzét – attól függően, hogy készpénzről van szó.

Mint láthattuk, sokfajta szempont létezik az online vállalkozások kapcsán. Ezeket mind érdemes átgondolnunk, és ennek megfelelően lépni, okosan és határozottan. Ha minden összetevő megvan, minden adott egy sikeres internetes vállalkozás megindításához. A sikeres vállalkozás titka a jó üzleti modellben, valamint a határozott elképzelésekben és a rugalmasságban áll.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: