2023. 07. 20., Csütörtök, 10:16

Szombaton rajtol a 41. Lidl Balaton-átúszás

Az 1983-óta hagyományossá vált 5,2 km-es Balaton-átúszás, egy évente megrendezett nyári sportesemény, amelyet július első szombatján rendeznek meg, amit kedvezőtlen időjárás esetén módosítanak. A versenyre jelentkezők a Balaton Révfülöp és Balatonboglár közé eső 5,2 km-es szakaszának átúszására vállalkoznak. A távot a két part között a versenyzők átlagosan három óra alatt, a leggyorsabbak egy óra körül teszik meg.

Idén már 41. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást, ha au időjárás is úgy akarja, 2023. július 22-én. (Tartaléknapok: július 23; 29; 30; augusztus 5; 6; 12; 13.)

A táv változatlan, ezúttal is az északi partról úszhatsz a délire, vagyis révfülöpi csobbanással 5,2 km megtétele után Balatonbogláron érhetsz majd partot. Persze akinek ez sok, még ott van a 2,6 kilométeres féltáv, illetve úszás helyett a Lidl Balaton-áthúzás is, melynek keretében SUP-deszkán szelhetjük át a Balcsit.

Idén kedvezményes, 50 százalékos alkalmi menettérti vasúti jeggyel lehet utazni a szombati 41. Balaton-átúszásra, Révfülöpre, illetve onnan vissza. A szervezők komppal szállítják vissza a résztvevőket Balatonboglárról. Az átúszás után a tó partján maradó utasoknak azt ajánlották, hogy vegyék igénybe a Balaton24 és 72 napijegyet, amellyel korlátlan számban utazható be a Balaton környéke az érvényességi időtartam alatt. A vasúttársaság a várhatóan nagyobb utasforgalom miatt egyes északi parti vonatokhoz két pluszkocsit csatol, majd a Tapolcáról a budapesti Déli pályaudvarra induló Kék Hullám InterCity vonatok is hosszabb szerelvénnyel közlekednek.
   

Te megúszod? 
 

Frissítés: A szombatra várható bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 23. A vasárnapi megrendezés majdnem biztos, de a végleges döntés péntek délben születik meg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: