2023. 07. 17., Hétfő, 10:24

Újabb brazil érkezik, Sara Dias a KNRC következő igazolása - VIDEÓ

Nem aprózza el a légiós-igazolásokat Kaposvár női röplabdacsapata, Adriani Vilvert, Isadora Nicolai, Pauline Martin és Marta Hurst után immár az ötödik külföldi játékosukat mutatták be, Sara Dias személyében.

A 29 éves feladó átló hazájában Brazíliában több csapatban is megfordult, mielőtt Európába tette át a székhelyét. Itt a spanyol Superliga bajnokságot meg is nyerte tavaly a csapatával, valamint a Queen’s Kupában ezüstérmet szerzett.

Sara így nyilatkozott a KNRC oldalán:

- Már 12 éves koromban a szülővárosom csapatában röplabdáztam, a Salto-SP-nél bontogattam a szárnyaim. 14 éves koromtól átkerültem az Osasco-SP-hez, és hamarosan bekerültem a Brazil válogatottba is. A Brazil Nemzeti Csapat tagjaként az U19-es és az U21-es csapatban is játszottam, előbbivel megnyertük a Dél-Amerikai U19-es bajnokságot, az U21-es korosztállyal pedig bronzérmet szereztünk a világbajnokságon!

- Klubcsapatok terén Brazíliában 5 csapatban is játszottam a Superligában (Minas Tênis Clube, Grêmio Barueri, Curitiba Vôlei, Brasília Vôlei ). A tavalyi szezonban döntöttem úgy, hogy nemzetközi tapasztalatot is szeretnék gyűjteni, így nemzetközi vizekre eveztem, és meg sem álltam Spanyolországig. Itt tavaly a Superliga 1 bajnokai voltunk, valamint a Queen’s Kupában a második helyet hódítottuk el.

A második szezonomra készülök így Európában, és úgy gondolom, hogy még sokat érhetek el itt a Kaposvár színeiben. Remélem sokat tanulhatok majd Vincent edzőtől és a csapattársaimtól, alig várom már, hogy megismerhessem őket, ahogy Magyarországot is! Az ország kultúráját csodálatosnak tartom, és nagyon várom már, hogy megismerhessem ezt a gyönyörű országot.

- Hiszem, hogy mindig van mit tanulnunk, és remélem, hogy továbbra is fejlődni fogok, hogy a legjobbamat nyújthassam és nagy elszántsággal és bizalommal védhessem a csapat címerét az előttünk álló munkában! Hamarosan találkozunk KNRC!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: