2023. 07. 17., Hétfő, 08:48

Helyenként 40 fok közelében lesz a hőmérséklet, Somogyra másodfokú figyelmeztetés van érvényben

Három déli megyére piros figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Az északkeleti tájakon késő délutántól a zivatarokat nagyobb méretű jég és károkozó szélroham kísérheti. Enyhülést a hét második fele hoz.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén, a nap második felében lehetnek zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. A zivatarokhoz viharos széllökések, jégeső, helyenként felhőszakadás is társulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között várható, de délkeleten egy-egy helyen 39 fok sem kizárt

Három déli megyére adtak ki piros figyelmeztetést a hőség miatt, Somogyra narancsárga, azaz másodfokú van érvényben:

Késő estére 22 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet. A legtöbb helyen kiderül az ég, a záporok, zivatarok mindenütt megszűnnek.

Ugyanakkor az éjszaka második felében a Dunántúl nyugati, délnyugati részei fölé vastagabb felhők sodródhatnak, ezzel együtt záporok, zivatarok érkezhetnek oda

Kedden sok napsütés lesz, de estefelé nyugatra besodródhat Ausztria felől zápor, vagy zivatar. Az ÉNy-i szél élénk marad. 30-36 fokos rekkenő hőség lesz.

Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és több hullámban alakulnak ki záporok,zivatarok. Marad a nagy meleg: 34-35 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Elszórtan fordul elő zápor, zivatar. 30-33 fok körüli kánikula valószínű.

Pénteken magasra törnek a gomolyfelhők, és szórványosan várható zápor, zivatar. Marad a 30 fok feletti maximum.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: