2023. 06. 21., Szerda, 15:38

Akár 1500-an is dolgozhatnak egyszerre a török Sisecam kaposvári építkezésén

A keleti ipari parkban hamarosan lezárulnak a török Sisecam üvegcsomagoló-anyag gyárának földmunkái, és kezdődhet az építkezés.

Szerda délelőtt sajtótájékoztatót tartott a terület előtt a török cég, amely a jövőben üdítős éa befőttes üvegeket gyárt majd Kaposváron, a keleti ipari parkban épülő gyárában. Az új Sisecam üzem falai közt majd 300-350 ember dolgozhat, a következő feladat most viszont maga az építkezés.

A cégvezető bejelentette, hogy az előkészítő földmunkák hamarosan a végéhez érnek, így július első napjain átadják a török érdekeltségű Doğuş Group számára a munkaterületet.

A tervek szerint a következő 16 hónap során építik majd fel az üzemet, átlagosan havi 700 ember segítségével, de csúcsidőszakban akár 1500 munkás is lehet majd a területen.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az építkezéshez munkaerőt elsősorban Kaposváron és környékén toboroznak majd, de az ország bármely pontjáról várják a szakembereket és kölcsönzött munkaerőre is szükség lesz, elsősorban mérnökök, szállításszervezők, gépkezelők, villanyszerelők, gépészek és vasbetonszerelők jelentkezését várják. A toborzást különböző online felületeken és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán foják végezni, ám ha nem találják meg a szükséges munkaerőt hazánkban, külföldi munkavállalókkal végzik el az építkezést.

Újabb lakója lesz az ipari parkoknak - Érkezik a Sisecam üveggyár Kaposvárra

Újabb lakója lesz az ipari parkoknak - Érkezik a Sisecam üveggyár Kaposvárra

A világ egyik legnagyobb síküveggyártója, a török Sisecam épít hamarosan gyárat 33 hektáron Kaposvár egyik ipari parkjában.

A több, mint százezer négyzetméteres gyár felépítése a tervezett 220 millió euró helyett már most 400 millió eurónál jár, a termelés pedig a tervek szerint 2024 szeptemberében indul majd be.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: