2023. 06. 13., Kedd, 12:07

Nem válaszolt a barátnője az üzeneteire, ezért reggel megverte és széttörte a mobilját

A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság vétsége, rongálás vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a fonyódi férfival szemben, aki egy kikapcsolt mobiltelefon miatt kapott féltékenységi rohamot.

A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett nő hosszabb ideje tartottak fenn párkapcsolatot, de nem éltek közös háztartásban. A sértett 2022 júliusában a vádlottal folytatott egész napos üzenetváltás után éjszakára kikapcsolta a mobiltelefonját, amitől a vádlott féltékenysége miatt felindult állapotba került, majd italozni kezdett, végül a reggeli órákban ittas állapotban autóba ült, és a nő Balatonboglár központjában lévő munkahelyére hajtott.

A sértett a munkakezdés előtt éppen készült kiszállni a gépkocsijából, amikor a helyszínre érkező vádlott az autójához lépve becsmérelni kezdte, majd a még mindig az autóban ülő nőt ököllel többször arcon ütötte, rövid ideig megszorította a nyakát, illetőleg a sértett mobiltelefonját is a földhöz vágta.

A nőnek védekezésként később sikerült magára zárnia a gépkocsiját, mire a férfi többször megrúgta a vezető oldali első ajtót, illetve kiütötte a visszapillantó tükör belsejét. A vádlott cselekményének végül az vetett véget, hogy az eset szemtanúi értesítették a rendőrséget. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett, míg a mobiltelefonjában és az autójában közel 150.000,-Ft kár keletkezett. 

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: