2023. 06. 09., Péntek, 09:00

Jövő héten véget ér a tanév, 15%-kal drágulnak a nyári táborok

A VAKÁCIÓ-t is fel lehet már írni az interaktív táblára, már ahol van olyan.

Egy hét van vissza az idei tanévből és kezdődik a nyári szünet. Jó, nem mindenkinek, mert aki például most érettségizik, nekik a szóbelik még vissza vannak, de azt meg már ugye féllábbal is kibírják. Bár eddig szinte kivétel nélkül június 15. volt az utolsó tanítási nap, ez idén megváltozott és 16-án, azaz egy hét múlva pénteken fejeződik be a tavaszi félév.

Izgalmas tanév volt, ha a több mint egy éve tartó oktatási tüntetéseket és sztrájkokat nem vesszük most ide, akkor is volt történés bőven. Például az energiaárak miatt sok helyen elmaradt az őszi szünet, helyette viszont kitolták a téli vakációt. És az idei tanévet szerencsére már nem érintette a koronavírus különböző lezárásokkal, vagy online oktatással.

Szóval kezdődhet a nyári szünet. A Táborfigyelő összesítése szerint 2023-ban 230 ezren vesznek részt különböző gyerektáborokban, ez a tavalyi rekordszámot épp meghaladja. Az mondjuk nem elhanyagolható tény, hogy a 15 százalékkal mentek fel a nyári táborok árai. Az Eduline adatai szerint egy ottalvós tábor átlagban már 70 ezer forintba kerül.

Jöhet a szünet?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: