A június 8. és 10. között megrendezésre kerülő fesztiválra idén is több helyi manufaktúra készül dedikált finomsággal.
A Neked sütöttem csapata hozza el idén a Rippl-Rónai tortát a fesztiválra
Rippl-Rónai tortánk elkészítésénél hűen ragaszkodtunk a Pataki Ádám által megálmodott eredeti recepthez. A készítés során minden apró részletre odafigyeltünk. Itt is, mint minden elkészített süteményünkkor a sütés és az alkotás iránti szerelem késztetett minket a tökéletességre.
"A torta most először került a kezünk közé de szinte rögtön magával ragadott minket, a mandulaliszt, a több mint 60%-os étcsokoládé és a mascarpone sajt tökéletes kombinációja. Imádunk ilyen remek alapanyagokkal dolgozni, így nagyon várjuk már, hogy minél többet süthessünk nektek. Gyertek és kóstoljátok meg ezt a finom süteményt nálunk a fesztivál ideje alatt!"
A Roastopus szemes feketéje a kávézás minőségi perceit kínálja a Rippl Feszten - Seashell Rippl Edition
"A Seashell kávénk Rippl Rónai kiadásánál fontosnak tartottuk, hogy a brazíliai Fazenda Vila Boa farm megszokott ízjegyeit a pörkölési profil során úgy hangoljuk, hogy még teljesebb alapot tudjon szolgálni az Eleven Kultúrbisztró által életre hívott Rippl-Rónai kávéhoz. Az újhullámos megközelítés itt is jól kivehető: étcsokoládé, mandula, és karamell ízjegyeket vonultat fel. Az 1030 méteren található termőterületnek köszönhetően egy nem savas, lágy kávéval találkozhatunk fogyasztásakor ,amely eszpresszóként is megállja a helyét, de tejjel is jól harmonizál. Elkészítését otthoni (szuperautomata) kávéfőzők esetében is bátran ajánljuk!"
Megvásárolható a fesztivál ideje alatt az Eleven Kultúrbisztróban.
A Bonbonda Csokoládéműhely hozzá el nekünk a Rippl-Rónai festményes étcsokoládés tábláját
A festő Három sudár jegenye és két asztag című festménye adott inspirációt a Bonbonda Csokoládéműhely színezett kakaóvajjal, kézzel festett csokoládétábláinak készítéséhez.
Az eredetszelektált, 70 %-os Sao Thome étcsokoládéból készülő táblák karakteres ízét és enyhén gyümölcsös aromáit különböző aszalványokból, törökmogyoróból, mandulából álló szórat gazdagítja.
A Bonbonda Csokoládéműhely több festő, többek közt Szinyei Merse Pál, Edgar Degas festményeiből is merítkezett már, de a kedvenc kétségtelenül Rippl-Rónai, akinek több munkája is inspirálta a készítőt.
Megvásárolhatjátok a fesztivál ideje alatt közvetlenül tőlük vagy helyben az Eleven Kultúrbisztróban.
Idén is Rippl-Rónai kávé az Eleven Kultúrbisztróban
"A ital karakteres pattogatott kukoricás ízét Rippl-Rónai "kukoricás" korszaka ihlette, melyhez a kaposvári Roastopus Seashell csokoládé és tejkaramell ízjegyeket felsorakoztató világos pörkölésű kávéját társítottuk. A festő kedvenc sárga színét pedig a csipetnyi kurkuma hívja életre. Az így kapott italt jégkockával hűtjük le, hogy a nyári melegben is kellemes felfrissülést nyújtson. Végső formáját a tejszínhab, a karmellizált popcorn és a Bonbonda Csokoládéműhely Bretange-i sós karamell öntetének összeolvadása adja. A francia vaj és tejszín, valamint fleur de sel tengeri sópehely felhasználásával, bretagne-i recept alapján készülő karamellkrém igazi megkoronázása e különleges italnak."
Megkóstolhatják a fesztivál ideje alatt. Akár elvitelre is!